Kiekkomies henkeen ja vereen

Virtain Kiekko-Karhujen veteraanijoukkue sai kymmenisen vuotta sitten nimekkään vahvistuksen, kun tamperelainen Olli Wirzenius muutti Virroille.

Tampereen Ilveksen kasvatti tutustui virtolaiseen elämänmenoon vuonna 1983 käydessään ensimmäistä kertaa silloisen naisystävänsä mökillä Hauhuulla Tarjanteen rannalla. Nykyisin mökki on laajentunut omakotitaloksi ja Wirzenius viettää siellä rauhallisia eläkepäiviä vaimonsa Mirjan kanssa.

Erkan Areenalla kuluu aikaa melkoisesti. Hokkarit mittaavat kaukaloa pari kertaa viikossa. Nuorempien turnauksissa hänet nähdään usein vaihtoaition ovivahtina.

Kiekkomies on tuonut Pappa-Karhujen veteraanien porukkaan uutta tekemisen meininkiä. Viimesyksyinen ikäihmisten tuominen jääkiekkopeliä seuraamaan toteutettiin hänen aloitteestaan.

Haastemies
kaukalossa

Olli Wirzenius kävi kansakoulun jälkeen kauppaopiston pitkin hampain, sillä jokin ammatti piti hankkia.

– Jääkiekko oli jo silloin minulle kaikki kaikessa. Eräs kauppaopiston opettajista oli kova Ilves-fani. Hän neuvoi olemaan pois tunneilta ja keskittymään pelaamiseen. Opettaja myös antoi minulle loppukokeista seiskan ja kasin, vaikka jätin tyhjän paperin, johon laitoin vain nimeni, Wirzenius nauraa.

Lue lisää Ollista Suomenselän Sanomista 23.1.