Ruoka houkuttaa karhun pihapiiriin

Karhu

Näin kesän alkuun on taas hyvä muistuttaa, että karhut ovat liikkeellä ja tulevat mielellään myös pihapiireihin etsimään ruokaa, jos hajun sellaisesta saavat.

– Karhuja on nyt tasaisesti metsissä ympäri Virtaita, karhukanta on kasvanut tasaisesti vuosittain. Myös Virroilla on tehty pihahavaintoja, mutta nallet eivät ilmeisesti ole löytäneet ruokaa, joten ovat menneet pois, kertoo Virtain riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Tapio Luuri.

Hän ohjeistaa, ettei pihapiiriin tai sen läheisyyteen jätettäisi mitään karhuja houkuttelevaa syötävää, kuten esimerkiksi kalanperkeitä tai grillaustähteitä. Grilli kannattaa myös pitää puhtaana.

– Jos karhu pihapiiriin tai vainiolle tulee, sitä voi yrittää karkottaa metelöimällä.

Hän painottaa, että kaikista karhuhavainnoista tulisi ilmoittaa petoyhdyshenkilölle. Virtain riistanhoitoyhdistyksessä petoyhdyshenkilöinä toimivat Tapio Luuri, Pekka Venäläinen, Tarmo Kuhanen, Veikko Nieminen, Marko Hauta-aho ja Kari Yläjärvi.

– Uhkaavissa ja vaaraa aiheuttavissa tilanteissa on soitettava hätäkeskukseen 112. Samoin silloin, jos törmää ajoneuvolla karhuun tai muuhun suurpetoon, Luuri muistuttaa.