Ruoveteläisestä asunnosta paljastui kannabiskasvattamo

Virtain poliisi on tutkinut 1. joulukuuta 2019 tapahtunutta törkeää ryöstöä, missä neljä henkilöä tunkeutui ruoveteläisen mieshenkilön asuntoon ja anasti sieltä television ja pelikonsolin.

Tekoon epäiltynä otettiin kiinni, välittömästi teon jälkeen, virtolainen - ja soinilainen mieshenkilö sekä sastamalalainen - ja soinilainen naishenkilö. Epäillyt ovat syntyneet 80- ja 90-luvulla. Anastettu omaisuus on palautettu omistajalleen.

”Epäiltyjä, pääosin virtolaisia
nuoria aikuisia, on 16.” 

Teon motiiviksi on paljastunut 40 euron velka. Asiaa on tutkittu törkeänä ryöstönä, törkeänä kotirauhan rikkomisena, ampuma-aserikoksena ja ampuma-aserikkomuksena.

Tutkinnassa yhteydessä saatujen tietojen perusteella paljastettiin 16 huumausainerikosta yhteisoperaatiossa, joka järjestettiin tammikuun loppupuolella pääosin Virtain ja Ruoveden alueella. Operaatioon osallistui Virtain poliisin lisäksi poliiseja, Jyväskylästä, Keuruulta, Tampereelta ja Sastamalasta.

Operaation aikana takavarikoitiin erilaisia huumausaineiden käyttövälineitä ja vähäisiä määriä huumausainetta. Ruoveteläisessä asunnosta paljastui kannabiskasvattamo.

Kymmenen
kotietsintää

 Operaation aikana suoritettiin kymmenen kotietsintää ja noudettiin useita henkilöitä kuulusteluun. Epäiltyjä, pääosin virtolaisia nuoria aikuisia, on 16.

Rikoskomisario Kari Aaltio vahvisti keskiviikkoaamuna 12. helmikuuta, että esitutkinnan edelleen jatkuessa epäiltyjen lukumäärä on noussut.

– Kotikasvattamolla on kytköksiä huumausaineiden myyntiin ja eteläisin paikkakunta Suomessa on Sastamala. Usein käyttäjät ovat ostaneet viikonlopun käyttötarpeet, joten siksi puhutaan pienistä määristä, kertoo Aaltio.

Kokonaisuuden jäljille päästiin muun muassa puhelimia tutkimalla.

– Tämä vain osoittaa sen, että pikkupaikkakunnallakin voidaan harjoittaa näin laajaa rikollista toimintaa, mainitsee Aaltio.

Metsästysrikoskin
selvisi

Törkeään ryöstöön osallistuneen miehen jäljiltä pystyttiin selvittämään myös metsästysrikos, sillä mies oli ampunut maakotkan isänsä veljen aseella. Miehellä ei ole aseenkantolupaa, joten asiaa tutkitaan ampuma-aserikosta.

Metsästyksessä käytetty ase on saatu poliisin haltuun. Aseiden haltijaa epäillään myös ampuma-aserikoksesta. Aseiden haltijan muut kolme asetta on otettu poliisin haltuun lupaharkintaa varten.